Opel Certified Conversions

Terug naar bedrijfswagens

 

Sinds jaar en dag werkt Opel Bedrijfwagens nauw samen met verschillende ombouwspecialisten om aan de groeiende vraag naar maatwerk te kunnen voldoen. Met de introductie van het Opel Certified Conversions programma tilt Opel de samenwerking naar een hoger plan.

Geselecteerde ombouwspecialisten beschikken na het positief doorlopen van een uitgebreid certificeringsproces over de officiële fabrieksgoedkeuring van Opel bedrijfwagens en worden opgenomen in het Opel Certified Conversions programma. Door ons krachtige aanbod en de nauwe samenwerking met (inter)nationale ombouwspecialisten profiteert u van de volgende voordelen:

 • De ombouw van uw Opel Bedrijfswagen wordt geheel volgens officiële fabrieksvoorschriften gebouwd.
 • De ombouw voldoet aan alle wettelijke kwaliteitseisen.
 • U krijgt minimaal 2 jaar garantie op uw Opel Bedrijfswagen én de ombouw.
 • U kunt profiteren van een landelijk dekkend service netwerk.
 • U kunt vertrouwen op het juiste mobiliteitsadvies.

Het Opel Certified Conversions programma bestaat momenteel uit de volgende ombouwspecialisaties:

 • Autotransporter Autotransporter Op basis van Opel Movano Chassis Cabine bouwt Tijhof Autotransportsystemen BV lichtgewicht autotransporters die de specifieke voordelen van de Opel Movano Chassis Cabine versterken. De grotendeels aluminium opbouw behelst onder meer een circa 5,30 meter lang plateau voorzien van oprijplaten en een kogelkoppeling ten behoeve van een aanhanger. Lees meer over de Movano Autotransporter.
 • Gesloten Laadbak Gesloten Laadbak De Movano wordt door cityBOX voorzien van een lichtgewicht, polyester laadbak met vlakke wanden die zeer geschikt zijn voor het aanbrengen van belettering. De hoge bouwkwaliteit en het duurzame karakter van polyester zorgen ervoor dat de laadbak tegen een stootje kan en de geïntegreerde ladingzekering biedt optimale bescherming van de lading. Lees meer over de Movano Gesloten Laadbak.
 • Dubbele Cabine Dubbele Cabine De Dubbele Cabines van Snoeks Automotive bieden de ideale combinatie voor veilig, comfortabel en praktisch vervoer van personen en goederen in zowel de Opel Vivaro (max. 6 personen i.c.m. 4m³ laadvolume) als in de Opel Movano (max. 7 personen i.c.m. 12m³ laadvolume). Lees meer over de Movano Dubbele Cabine. Lees meer over de Vivaro Dubbele Cabine.
 • Glasresteel Glasresteel Het Euroborn glasresteel wordt aangeboden in samenwerking met Van Den Born Carrosserie en maakt het vervoer van glas en kozijnen makkelijker en veiliger. Door te werken met lichtgewicht materialen (geanodiseerde aluminium profielen) behoudt u veel laadvermogen waardoor ook het vervoer van zwaardere glasplaten en kozijnen moeiteloos verloopt. Lees meer over het Euroborn Glasresteel.
 • Open Laadbak Open Laadbak De ERGO Open Laadbak van Van Den Born Carrosserie biedt een breed scala aan transportmogelijkheden. Iedere Open Laadbak wordt dan ook op maat naar de specifieke wensen van de klant geproduceerd. De Open Laadbak bestaat standaard uit een stalen frame en de onderbouwscharnieren en inbouwsluitingen zorgen voor een eenvoudige bediening en correcte sluiting. Lees meer over de Movano Open Laadbak.
 • Kipper Kipper De robuuste Kipper is een kippende laadbak waarmee ladingen gemakkelijk te lossen zijn. In samenwerking met Van den Born is de ERGO Kipper leverbaar als achterwaartse Kipper of als driezijdige Kipper. Veiligheid, duurzaamheid en gebruiksgemak zijn slechts een paar van de eigenschappen van de veelzijdige Kipper. Lees meer over de Movano Kipper.
 • Polyvolume Polyvolume De Polyvolume van Durisotti biedt net iets meer inhoud dan andere gesloten laadbakken. De aerodynamische vormgeving van de Polyvolume garant voor een gunstiger brandstofverbruik. De grote vlakke zijwanden bieden een uitstekende mogelijkheid voor efficiënte belading of inbouw. En dankzij de voorwielaandrijving beschikt de Polyvolume over uitstekende rijeigenschappen.
 • Movano 4x4 Movano 4x4 De Polyvolume van Durisotti biedt net iets meer inhoud dan andere gesloten laadbakken. De aerodynamische vormgeving van de Polyvolume garant voor een gunstiger brandstofverbruik. De grote vlakke zijwanden bieden een uitstekende mogelijkheid voor efficiënte belading of inbouw. En dankzij de voorwielaandrijving beschikt de Polyvolume over uitstekende rijeigenschappen. Bekijk de video voor meer informatie.
 • VB-Airsuspension
  • VB-CoilSpring VB-CoilSpring VB-CoilSpring hulpveren van VB Airsuspension zijn specifiek ontwikkeld voor voertuigen die constant onder maximale belading opereren. CoilSpring functioneert aanvullend op de originele vering en zorgt ervoor dat de Movano weer op de originele rijhoogte komt. Hierdoor neemt zowel de veerweg als de stabiliteit van het voertuig toe.
  • VB-SemiAir VB-SemiAir Deze hulpluchtvering is ontwikkeld door VB Airsuspension voor gemiddeld tot zwaar beladen voertuigen. De luchtvering wordt aan het bestaande veersysteem toegevoegd en maakt het mogelijk om (in beperkte mate) de rijhoogte zelf in te stellen. Dit vergemakkelijkt het laden en lossen. Bij lichte beladingsverschillen kan de hulpluchtvering het voertuig ‘recht’ zetten.
  • VB-FullAir VB-FullAir VB-FullAir; de volledige luchtvering van VB Airsuspension vervangt integraal het veersysteem van de Movano op de voor- en/of achteras. De elektronisch aangestuurde Air Suspension Control Unit controleert én corrigeert constant het rijniveau van het voertuig en zorgt daardoor automatisch voor veiliger voertuiggedrag en verhoging van het comfort. Lees meer over VB-Airsuspension veersystemen.